Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Nilsson: NA hjälper dig att få svar på dina frågor inför valet

 
Anders Nilssons krönikor
Visa alla artiklar

Annons

Idag är det två månader kvar till valdagen 9 september. Vi vet två saker. Det kommer att bli en  rekordkort valrörelse . När semestrar och ledigheter är över och vardagen tar form igen så är det för många högst fyra-fem veckor kvar till valdagen. Det innebär att en intensiv slutspurt väntar för politikerna. Och väljarna får rekordkort tid på sig att ta ställning till vem de tänker rösta på. Vi vet ju av erfarenhet att många bestämmer sig sent för hur de tänker rösta. Därför lanserar vi idag #kandulova – ett digitalt verktyg där väljarna kan ställa frågor direkt till de olika partierna i varje kommun och till partierna i region Örebro.

Verktyget fungerar så här. På na.se kan du som väljare från och med idag ställa lokala frågor till partierna i olika kommuner samt till politikerna i regionen. Det kan vara frågor som handlar om allt mellan himmel och jord. Stort som smått. Allvarliga frågor men också lättsamma frågeställningar. Det skulle kunna vara frågor som de här. Kan du lova att äldreomsorgen får mer personal i Nora? Kan du lova att det byggs fler lekparker i Örebro? Kan du lova att förbättra för företagarna i Hallsberg? Politiker från varje parti i varje kommun eller i regionen kan sedan gå in och svara på just din fråga. Som väljare kan du se vilka partier som svarat på din fråga och vilka partier som inte har svarat.

Debatterna är också ett sätt att tydliggöra de viktigaste lokala politiska frågorna.

På NA är valbevakningen igång sedan tidig vår. Under försommaren har alla partiledare både skrivit debattartiklar och blivit intervjuade i stora reportage i NA. partiledarna har också i tv-inslag fått svara på lokala frågor från Örebro län. Vi har genomfört fem livesända politiska debatter i Hallsberg, Kumla, Ljusnarsberg, Lindesberg och Hällefors. I augusti och september väntar ytterligare fem debatter i Askersund 15 aug, i Fjugesta  21 augusti, Laxå 23 augusti, Nora 28 augusti och Örebro 5 september. Har du missat någon debatt så går det bra att se alla debatter på na.se. Debatterna är också ett sätt att tydliggöra de viktigaste lokala politiska frågorna. Engagemanget har varit stort på alla platser där vi arrangerat debatter. Många tycker det är viktigt att just de lokala frågorna i varje kommun lyfts inför valet. Vår valbevakning är och kommer att vara intensiv fram till valet. Du kan följa vad som händer i tidningen, på na.se och i våra tv-inslag. Missa heller inte alla politiker från Örebro län som bloggar på na.se.

Här är det du som väljare som väljer vilken fråga du vill ha svar på.

#kandulova är ett sätt att tydliggöra frågorna i politiken. Att minska avståndet mellan väljarna och politiken. Här är det du som väljare som väljer vilken fråga du vill ha svar på. Vad du tycker är viktigt. Det är ju det som räknas i slutänden när röstningen ska ske på valdagen. Genom #kandulova har vi helt enkelt skapat en arena för demokrati inför valet.