Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andraplats för Jacob i SM-deltävling

Deltävling 2 i Rally-SM kördes i Östersund i helgen.- Vi var riktigt revanschsugna efter Sandvikens deltävling och ville visa att vi ska vara med i toppen, säger Jacob Jansson, MK Kopparberg.

Jacob med co-driver Stefan Gustavsson startade i ett högt tempo på fredagen och fick med sig en ledning på 5,4 sekunder till Sebastian Johansson till lördagens sträckor, trots lite strul med en växellåda som inte ville samarbeta vissa stunder. Detta berättar Jacob om i ett pressmeddelande.

Lördagen började inte, fortsätter Jacob, riktigt som planerat med ett tidstapp och vi var nere på en tredjeplats 5,3 sekunder efter Daniel Röjsel, men det blev en riktig tändvätska för oss som laddade om och på SS4 slog vi till med en kanontid och blev sjua totalt och snabbaste av alla 2wd på sträckan.

- Det var riktigt kul att få till en så bra tid på SS4, men tempot under hela tävlingen har varit grymt högt. Kul med en sådan jämn klass som vi åker i. Det triggar oss alla till ett högt tempo, säger Jacob.

Inför sista sträckan, den klassiska 29 kilometer långa Husås-sträckan, låg duon på första plats med 4,1 sekunder ner till andraplatsen. Tyvärr blev det inte en kamp in i det sista då en startande lade sig på tak tvärs över vägen och Jacob och Stefan fick stanna. - Men tävlingen slutade på en andraplats och en tredje tid på sista sträckan så vi fick med oss ett bonuspoäng.

- Klart det hade varit kul att slåss in i det sista, men att en bil ligger i vägen är sånt som händer i rally och vi är glada över att komma i mål på en andraplats. Nu går vi igenom bilen så den är i toppskick inför sommarsäsongen, avslutar Jacob.