Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andrea långt efter i JVM-sprinten

Det blev ingen succé för Sverige när JVM i orientering inleddes med sprinttävlingar. För OK Tisarens Andrea Svensson blev den en 43:e plats.

Annons

Sverige blev medaljlöst både på herr- och damsidan.

– Det var kvalmigt, varmt och tufft, både tekniskt och fysiskt. Vi hade självfallet hoppats på en annan start, men nu är det viktigt att vi nu fokuserar på allt det positiva. Många löpare var bra med fram till varvning, men sedan tog värmen ut sin rätt, säger förbundskaptenen Susanne Wiklund Björk till orientering.se.

Damklassen vanns av schweiziskan Simona Aebersold, före norskan Heidi Mårtensson och Karolina Ukskoski från Finland. Johanna Öberg var bästa svenska på en 14:e plats. Tisarens Andrea Svensson var 43:a med två minuter och 44 sekunder till täten.

Herrklassen vanns av Nya Zeelands Tim Robetson. Bakom honom kom Aleksi Niemi på silverplas och Litauens Bartkevicius var trea. Simon Hector bäste svensk på en niondeplats.

I morgon avgörs kvalet till medeldistansen, vars finaler är på tisdag. En distans där Andrea Svensson tog VM-brons i förra året.