Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ändringar i ÖSK:s spelschema

Det har blivit ändringar i ÖSK:s spelschema för försäsongen. Bland annat blir inte dubbelmötet med AIK av.

Under tisdagen drog ÖSK i gång den gemensamma träningen igen efter jul och nyår som innehöll individuell träning. Den första träningen innehöll tester.

– Vi måste ha ett kvitto på var vi står i dag för att kunna fortsätta planera träningen så effektivt som möjligt, säger tränaren Peo Ljung.

Tidigare var den 31:a januari inbokad som första matchdatum där lokalkonkurrenten Forward väntar. Men nu är även en tidigare match inplanerad. Den 25 januari står IK Brage för motståndet på hemmaplan i försäsongspremiären.

Tidigare var ett dubbelmöte inplanerat med AIK, den 22:a och 26:e februari. Men dessa matcher blir inte av.

– De ringde och meddelade att de blivit erbjudna en resa till Kina som de hoppar på, berättar Peo Ljung.

I stället blir det nu dubbla matcher mot Kalmar den 23:e februari. Båda a-lagen och U21-lagen möts.

23 mars är tilltänkt som genrep på hemmaplan inför allsvenska premiären. Motsånd är dock inte klart ännu.

– Vi hade ett norskt motstånd (Stabaek), men de avbokade den. Och nu när vi också fått spelschemat och vet att vi har Halmstad borta i premiären, kanske vi bör värdera ett genrep på naturgräs. Vi ska lösa det, men det är inte klart, säger Peo Ljung.

Läs mer om ÖSK:s försäsong i onsdagens NA, papperstidningen som du också kommer kunna köpa som e-tidning här nedan. I tidningen kommer du också kunna läsa en längre intervju med nyförvärvet Robert Åhman Persson.