Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anel sköt ÖSK mot nytt kontrakt

18-årige Anel Coralic sköt ÖSK Ungdom mot nytt kontrakt i division 2. Inhopparen Coralic gjorde båda målen när ÖSK besegrade jumbon Vallentuna med 2–1 (0–0) på Behrn arena.

– Nu ska vi nog greja det här. Det ska mycket till om inte 29 poäng ska räcka, säger tränaren Håkan Juhlin.

Det var inte speciellt vackert. Snarare kramp än skönspel. Dessutom hade ÖSK lite tur när Vallentuna fick ett 2–2-mål tveksamt bortdömt för offside i slutet.

Anel Coralic, jättetalangen som spelade i Ludvikas division 3-lag redan som 14-åring, började matchen på bänken. Henri Belle spelade på topp i första halvleken men utgick i halvtid.

– Det var uppgjort innan matchen, påpekar Juhlin.

På sina 45 minuter hann Anel med att göra två klassmål. I 58:e minuten skruvande han in 1–0 i bortre hörnet. Segermålet, 2–1 en kvart före slutet, var ett solonummer där Anel dribblade två–tre man innan han avslutade med att runda målvakten och lägga in bollen i öppet mål.

Däremellan hann den forne allsvenska skyttekungen Christer Mattiasson, spelande tränare i Vallentuna, med att kvittera till 1–1.

Håkan Juhlin hyllade sin matchvinnare efteråt:

– Anel har det där lilla extra i sig. Han kan göra mål på ingenting.

– Det har tagit tid för Anel att acklimatisera sig hos oss men nu är han på rätt väg. Anel har blommat ut och tagit steget. Det har hänt mycket i år, fortsätter ÖSK-tränaren.

Segern var väldigt viktig och efterlängtad. ÖSK har nu 29 poäng. Tre omgångar – nio poäng – återstår att spela om och det skiljer åtta ner till kvalstrecket.