Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Anmälan går inte dra tillbaka"

Det finns ingen möjlighet att polisanmälan mot ÖSK-stjärnan Nordin Gerzic dras tillbaks. Brottsutredningen fortsätter oavsett vad de inblandade parterna tycker.

I torsdagens NA berättade Nordin Gerzic om det möte som han hade haft på ÖSK:s kansli tillsammans med sportchef Lennart Sjögren och de vakter som ingrep mot honom på Frimis. Så här uppfattade han att det mötet slutade:

– Vi har löst det här nu. Jag fick be om ursäkt men vi var alla överens om att allt byggde på ett missförstånd.

Även om detta stämmer har det liten betydelse för den juridiska processens fortsättning. Polisanmälan går inte att ta tillbaka och ärendet kommer att utredas.

– Är polisanmälan gjord styr inte vakterna vad som händer med den, säger chefsåklagare Fredrik Jonasson i Örebro.

Det är ytterst få brott där den som gått till polisen kan ta tillbaks sin anmälan.

– Förtal är ett exempel på ett sådant brott, säger Jonasson.

Men i stort sett är polisen skyldig att utreda alla brott, oavsett om offer och gärningsmän vill medverka. Sedan är det en annan sak om det leder till en fällande dom.

Fredrik Jonasson tycker att det är svårt att ha några generella synpunkter på ÖSK:s agerande.

– Naturligtvis kan det vara problematiskt när folk som inte är hörda pratar med varandra. Men som åklagare måste jag hålla mig till de regler som finns, och vi kan inte hindra folk från att träffas.

– Däremot är det brottsligt att genom tvång försöka få någon att ta tillbaks sin anmälan. Nu verkar det knappast har varit vara frågan om någon hotfull situation här.

Det var under natten mot söndagen som ÖSK:s stjärnspelare omhändertogs av vakterna efter ett bråk på dansgolvet. Han ska ha varit berusad och aggressiv.

Enligt vakterna gjorde Gerzic motstånd och hotade dem. Iförd handfängsel togs han till arresten i polishuset för att sova ruset av sig.

Vakterna har polisanmält mittfältaren för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

NA har utan att lyckats sökt representanter för nattklubben Frimis för en kommentar.

Läs mer uppföljningar om Gerzic i fredagens NA, papperstidningen!