Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anmälan: Patient med magsmärtor hamnade i livshotande tillstånd – opererades akut

Sjukvårdspersonalen avvaktade med att ta beslut om behandling.
Då hamnade patienten i ett livshotande tillstånd.
Det menar Region Örebro län som nu Lex Maria-anmäler händelsen.

Annons

Det var i januari i år som patienten kom in till akutmottagningen. Patienten hade plötsliga och kraftiga magsmärtor. Men beslutet om behandling dröjde cirka tio timmar, uppger Region Örebro län i en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

Patientens tillstånd beskrivs som svårbedömt, och det fanns tecken på en inflammation i buken, enligt journalanteckningarna. Eftersom smärtan inte blev bättre under kvällen fick personen medicin och antibiotika. En sjuksköterska som jobbade tyckte att patientens bukstillstånd var oroande under hela natten.

Under en rond dagen efter drabbades patienten av en våldsam smärta, och fick opereras direkt. Vid ingreppet upptäcktes att tarmen hade spruckit och stora mängder avföring hittades buken. Patienten var då i ett livshotande tillstånd, enligt anmälan.

Patienten hade ryggproblem och behandlades med mycket hög medicindos, enligt den anmälan som gjorts.