Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en ny tjänst inom kommunen

Ytterligare en ny tjänst inom Hällefors kommun ska inträttas. Nu är det personalenheten som behöver förstärkas.

Inom flera av kommunens förvaltningar har nya tjänster inrättats för att öka kompetensen och kontrollen.

Bland annat har ekonomienheten förstärkts, bildningsförvaltningen söker en verksamhetsutvecklare och kommunförvaltningen en turistchef. Nu ska krafter till en ny tjänst inom personalområdet rekryteras efter ett beslut i kommunstyrelsen.

Kommunchef Lena Sahrblom förklarar att förvaltningscheferna inom såväl omsorgs- som bildningsområdet begär utökat stöd från personalenheten för att klara personalfrågorna korrekt. Så att arbetsmiljölag och andra arbetsmarknadslagar efterlevs.

– Förvaltningarna får inte det stöd som de behöver. Det är ofta komplicerade frågor och vi behöver spetskompetens. Vi ligger dessutom efter med bland annat personalpolicydokument och andra dokument.

Tjänsten ska finansieras inom de tre aktuella förvaltningarnas centrala budgetramar. Inrättandet av den nya tjänsten ska inte kosta något extra utan lösas genom att omdisponera pengar som redan finns.