Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ansökningstiden förlängs

Kommunen ska anställa en verksamhetsutvecklare till bildningsförvaltningen. Syftet är att kunna säkra kvalitetsarbetet samt få en bättre helhetsbild av verksamheten.

Ett tiotal personer har sökt den helt nya tjänsten som verksamhetsutvecklare inom bildningsområdet. Men nu förlängs ansökningstiden ungefär en månad.

Kvalificerad tjänst

– Det är en kvalificerad tjänst och ingen hade de rätta kvalifikationerna, urvalet var för litet, säger personalchef Ann Karlsson.

– Tjänsten behövs. Vi har mycket krav på oss. Det syns bland annat i den åtgärdsplan vi sammanställt med anledning av kritiken från Skolinspektionen. Det finns mycket som måste åtgärdas, säger förvaltningschef Elisabeth H Solberg.

Förlängda armen

Verksamhetsutvecklaren ska jobba på förvaltningschefens uppdrag.

– Det blir min förlängda arm, men också rektorernas. Vi behöver någon, mer än jag, som har en helhetsbild av verksamheten. Någon som också kan dyka ner inom olika områden och analysera varför det ser ut som det gör. Det är nödvändigt om vi ska kunna genomföra ett systematiskt kvalitetsarbete, säger Solberg.

Ryckigt

– Jag har möjligheten att göra djupdykninger och borra mig ner i vissa områden, men det räcker inte. Det blir lätt ryckigt. Vi kan inte heller bara röra oss på ytan.

Förhoppningen är att anställningen sker i början av nästa år.