Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ansvaret för säkerheten på bussen är alltid förarens

Med anledning av rullstol på buss. Alla säger att de har rätt att åka stadsbuss. Några trygghetsvärdar uttalade sig att det fanns vissa begränsningar och Länstrafiken säger att rullstol får väga max 300 kg. En sak som glöms är föraren av bussen. Det är endast föraren som avgör om rullstol kan tas med eller inte.

Föraren är alltid ansvarig för sitt fordon oavsett vilka regler eller vilken policy som finns. Händer det en olycka, vilket är lätt hänt utan att föraren av bussen behöver vara vållande, och en passagerare skadas då hängs gärna föraren, inom företaget och från Länstrafiken.

Jag har själv råkat ut för det en vinter då en person kom in på bussen och halkade innan jag hade startat. Jag blev anklagad av företaget och Länstrafiken för att kunden halkade på golvet. Är det mitt fel som förare att passagerna drar in snö på vintern och det blir halt på golvet?

Regler i all ära men det är alltid föraren av fordonet som ansvarar för passagerarna.

”Bussförare”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel