Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Antikmarknad bara för unga?

Vi har besökt antikmarknaden i Askersund sedan begynnelsen men förra året blev sista gången. Anledningen är att när vi i lördags glada i hågen kom för att som vanligt parkera vår bil i den så kallade ”Sjöparken” rådde där parkeringsförbud och besökarna var hänvisade till en steril ny parkeringsplats lååångt från marknaden.

Eftersom både min fru och jag samt även vår hund är till åren komna, jag även rollatorbunden, såg vi oss nödgade att återvända hem till Örebro. Att det är spänstiga och hurtfriska ungdomar som är beslutsfattare i frågan är uppenbart men det utestänger oss äldre, ofta kapitalstarka, från att besöka Antikmarknaden.

Jag kan förstå att man inte vill ha en konstant parkeringsplats i den vackra parken, särskilt i anslutning till den nyanlagda lekplatsen, men en gång om året borde man kunna göra ett undantag för att göra Askersunds största årliga evenemang tillgängligt för alla. Jag har pratat med flera äldre bekanta som liksom vi struntade i Antikmarknaden.

Arrangören borde i ärlighetens namn upplysa utställarna om att de med stor sannolikhet förlorar intäkter eftersom en stor skara kapitalstarka samlare i praktiken förvägras tillträde och att utställarna istället för antika samlarsaker borde kompensera sitt intäktsbortfall genom att byta ut sitt sortiment mot godis och liknande.

Tack Askersund för nära trettio år av samlarglädje men nu är det slut för vår del.

”Kapitalstark men handikappad samlare av antikviteter”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel