Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen fredag: Örebroare berättar och filmfestival

Nu har höstdiset sänkt sig. Helgvädret verkar inte inbjuda till utomhusaktiviteter så varför inte kura skymning på något av alla de evenemang som erbjuds. NA har tre förslag.  

1. Ja så vi leva, en berättarföreställning där tio helt vanliga örebroare bjuder generöst på händelser ur sina liv. I dagens NA, papperstidningen, kan du läsa mer om projektledarna Eva Ahremalm och Maria Sedells arbete med föreställningen och möta några av de medverkande. Föreställningen ges på Kulturhuset, B-salen, i Örebro fredag kväll och lördag, men också tre kvällar nästa vecka. Mer om projektet kan du läsa här.   

2. En lördag i november är en kortfilmsfestival som för andra året arrangeras på Bio Roxy i Örebro, lördag. Nio kortfilmer från olika delar av Sverige visasi två set där varje avdelning inleds med livemusik. Framträder gör de lokala artisterna Mohlavyr och Meadows.

Bland de filmer som visas återfinns till exempel ”Samma som du” av Philip Wachtmeister da Silva som handlar om en tonårstjej fångad i en otänkbar situation.

– Målet är att festivalen ska återkomma varje år. Jag gör det här för att lyfta fram det korta filmformatet, säger festivalarrangören Simon Eriksson. Mer om festivalen här.

3. Kännbart på Länsmuseet är ny utställning som invigs på lördagen. Den är en del av ett nationellt projekt som drivs av ABF i samarbete med Sveriges dövblinda. På utställningen får besökare uppleva konstverken med alla sinnen, inte bara syn och hörsel. En del konstverk vibrerar till exempel. Hörselkåpor och särskilda glasögon finns att låna.

Trevlig helg önskar vi på NA:s kultur- och nöjesredaktion.