Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen sportlov!

Annons

Nu är det äntligen sportlov och en tid då vi i Fritidsnämnden hoppas att både barn, unga och vuxna passar på att ge sig ut och aktivera sig i Örebro.

Förutom alla aktiviteter som föreningar tar initiativ till att bjuda in till finns det en rad andra möjligheter för alla i Örebro bara en ger sig ut genom dörren. Till exempel har Örebro kommun valt att skapa lek och utemiljöer där många olika människor i olika åldrar från olika bostadsområden möts.

I Varbergskogen finns allt från lekplatser för de allra minsta till en spännande lianpark och utegym för alla åldrar. Vivallakullen är också en mötesplats där boende från olika åldrar och bostadsområden möts. Möten som leder till bättre välmående och en större trygghetskänsla.

Förutom ovan nämnda finns det många fler motionsspår och friluftsområden runt om i Örebro kommun för dig som längtar ut.

Vi vill att alla ska ha möjlighet att få röra sig och ha chansen att ingå i sammanhanget i en förening.

Är du sugen att prova en idrott men har inte rätt utrustning? Inga problem, Örebro kommun har öppnat en Fritidsbank i Markbacken där du kan låna sportutrustning gratis, bra va? Dessutom finns en Fritidsbank i Östernärke i Stora Mellösa. Att unga ska kunna idrotta ska inte styras av föräldrarnas plånbok. Vi vill att alla ska ha möjlighet att få röra sig och ha chansen att ingå i sammanhanget i en förening. Det finns dessutom forskning på att Fritidsbanker gör skillnad. Forskningsgruppen Rise, Research institute of Sweden, släppte nyligen en rapport som pekar på att Fritidsbanker gör stor skillnad för människors förutsättningar att välja att röra på sig.

Fritidsbankerna i Sverige prisades också under idrottsgalan som ”Årets peppare”.

Gillar du inte sport så händer det mycket annat i Örebro. Till exempel är Wadköping ett populärt utflyktsområde för stora och små. Så ge dig ut och upptäck allt spännande i vårat Örebro.

Marie Brorson

Socialdemokraterna, ordförande Fritidsnämnden

Alexandra Royal

Centerpartiet, vice ordförande Fritidsnämnden

Elenor Sollerman

Kristdemokraterna, ledamot i Fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel