Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anttonen i samtal med Dif

Efter 14 säsonger i ÖSK fick han inget nytt kontrakt. Nu kan NA avslöja att Patrik Anttonen diskuterar med rivalen Degerfors IF.

Det var dagen före sista allsvenska matchen i höstas som ÖSK:s trotjänare Patrik Anttonen, som gjort 292 seriematcher för klubben, fick beskedet att han inte skulle erbjudas något nytt kontrakt.

En dryg månad senare har Anttonen fått flera anbud – bland annat från ÖSK:s ärkerival och superettanmotståndare Degerfors IF. För några veckor sedan satt han ned tillsammans med Difs tränare och sportchef Patrik Werner.

Något Werner vägrar bekräfta.

– Nej, jag vill inte kommentera enskilda namn. Om vi varit i kontakt lämnar jag osagt, säger han.

”Det stämmer”Anttonen väljer däremot att berätta.

– Det stämmer. Jag har träffat Degerfors en gång och vi pratade lite. Mer än så är det inte för tillfället, vi har inte kommit till något konkret. Men skulle Degerfors vilja ha mig skulle det absolut kunna vara ett alternativ för mig, säger Anttonen.

Den 32-årige försvararen är nybliven pappa och har dessutom hus i Örebro. Något som talar emot en flytt – och för spel i en klubb inom pendlingsavstånd.

– Det är sådana saker vi i familjen väger fram och tillbaka. Jag har alltid trivts bra här i Örebro och som jag tidigare sagt hade jag gärna stannat i ÖSK. Vi får överväga hur långt man kan pendla eller om det är ett alternativ att flytta, säger han.

Du kommer inte lägga av?– Nej, efter höftoperation förra vintern vill jag spela några år till, och jag vill fortsätta på elitnivå så länge som möjligt. Helst så högt upp som möjligt, men superettan känns som en okej nivå.

Bland spelarna som gått mellan ÖSK och Dif de tio senaste åren finns Emil Berger, Christoffer Wiktorsson och Peter Samuelsson till ÖSK och Simon Nurme, Johan Pettersson, Sebastian Henriksson, Magnus Samuelsson, Stellan Carlsson (via Karlslund), Niklas Klingberg (via Enköping och Forward) och Erik Nilsson till Dif.