Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anttonen: Jag kan bara avvakta

Provspelet i Danmark gav inget kontrakt. När det europeiska värvningsfönstret nu stänger vet inte Patrik Anttonen något om framtiden:
– Jag får ha is i magen, säger den förre ÖSK-spelaren.

En veckas i danska Esbjerg gav nyttiga träningspass. Men klubben valde på måndagen att presentera en tysk-ghanesisk mittfältare i stället för en svensk högerback.

–Jag har inte hört något själv från klubben. Jag tolkar det som att det inte blir något, säger Patrik Anttonen till NA.

Han har tidigare tackat nej till några anbud från klubbar på lägre nivå, bland annat en i Danmarks andradivision.

– Det kändes inte rätt. Jag tycker jag har mer att ge, säger Patrik Anttonen.

I och med januari månads utgång begränsas möjligheterna kraftigt. I egenskap av kontraktslös spelare kan han bli värvad även efter transferfönstrets stängning. Men de flesta klubbar väljer att göra klart sina trupper under den fastställda perioden.

– Jag kan helt ärligt säga att just nu finns ingen aktuell klubb för mig. Jag kan bara avvakta och träna på, säger Patrik Anttonen.

Situationen är onekligen speciell i och med att bostaden ligger ett par långskott från Behrn arena där ÖSK-ledningen uttryckligen sagt man vill värva en högerback.

– Men jag har inte haft någon dialog med klubben. Och det var jag som tackade nej sist. Det skulle därför kännas konstigt att tacka ja igen.

Sedan ÖSK-kontraktet gick ut den sista november tränade han vidare med klubben i december. Men sedan årsskiftet har han hållit igång på egen hand.

– Jag ska nu försöka hitta en lokal klubb där jag kan få vara med tills vidare.

Har du tänkt tanken att karriären kan vara över?– Nej, jag hoppas kunna spela fyra-fem år till. Men jag tänker inte hoppa på vad som helst bara för att ha ett jobb. Situationen är ny för mig men jag hoppas det löser sig.