Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anttonen spelklar mot Gefle

En lårskada har hållit Patrik Anttonen borta från fotbollen de senaste veckorna. Men lagom till ödesmatchen mot Gefle siktar han på att vara tillbaka.

– Jag kör för fullt nu och blir det inget bakslag så är jag tillgänglig, säger högerbacken.

Med Magnus Wikström avstängd lär ÖSK behöva all rutin de kan få i backlinjen mot Gefle. Därför kommer Patrik Anttonens comeback lägligt. Han ådrog sig sin lårskada i bortamötet mot AIK men ska nu vara helt återställd.

Testade max– I dag testade jag med maxlöpningar och det kändes bra. Vi fick de svar vi ville ha och nu ska jag gå in och träna för fullt med laget igen. Jag siktar på att spela, sedan får vi se om Peo Ljung tar ut mig i laget, säger Anttonen.

Ingen kan väl ha undgått hur viktig fredagens match mot Gefle är för ÖSK. Gefle ligger på kvalplats, fem poäng före ÖSK och Gais.

– Det går inte att sticka under stolen med att det är en viktig match. Men det är inte bara vi som har press på oss. Matchen är precis lika viktig för Gefle, säger Anttonen.

En av de viktigaste matcherna under din tid i klubben?– Ja, men vi har också varit i svåra situationer tidigare. Till exempel kvalet mot Assyriska under mitt första år i klubben. Nu har vi varit nere i en liten downperiod spelmässigt och vi vill alla att det ska vända nu, säger han.

Uppskattar stödetSamtidigt kraftsamlar Kubanerna för att ge ÖSK bästa möjliga publikstöd. Något som Anttonen välkomnar.

– Det är aldrig svårt att tagga till men det är klart att det blir lite extra när det låter mycket på läktaren. Inramningen kan hjälpa oss, säger han.