Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använd lagen till att ge oss skydd mot ökat våld

Annons

Land ska med lag byggas. I över hundra år har svenska medborgare respekterat rättsakipningen, fram tills nu när folk skjuts ner på öppen gata, gängbråk, våldtäkter, personrån. Se bara hur Örebro har förändrats de senaste fem åren, räddningstjänsten blir attackerad med stenkastning när den ska rädda liv. Polisen har i dag inte resurser att ta tillbaka kontrollen.

Sakta men säkert minskar medborgarnas förtroende att staten kan skydda dem! Risken är stor att vi en dag vaknar till en verklighet, som är väldigt svår att vända, kanske är vi redan där? Det är inte polisens fel att vi hamnat där vi är, utan oskickliga politiker i riksdag och lokalt, som tror att Sverige fortfarande är ”Bullerbyn”.

Om vi nu måste prioritera, så låt oss ta hand om brottsoffer och inte vårda kriminella eller att ösa in skattepengar i ”utsatta” områden, som sannolikt gjort väldigt lite nytta. Låt oss se till att lagstiftningen blir så hård att unga män inte anser att det är värt att beväpna sig, ett minimi straff på fem år för ett olagligt skarpladdat vapen!

Om inte våra politiker vågar sätta ner foten (några verkar ha förstått) för att stoppa denna vanvettiga ”utveckling”, som pågått sedan 2015 är risken stor att vi är tillbaks då medborgarna tar lagen i egna händer och skapar medborgargarden och det vill vi verkligen inte ha i ett demokratiskt Sverige…

”Pensionären säger: Nu får det vara nog!”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons