Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åqvist: "Avhoppet en kalldusch"

Tränartrion spricker. När fotbollschefen lämnar uppstår nu ett hål i den sportsliga organisationen. – Självklart kom det som en kalldusch, säger ordförande Björn Åqvist.  

ÖSK tappar sin huvudtränare, som i och med kontraktsförlängningen i mars också lyftes upp till fotbollschef.

– Vi måste förstås fundera vidare på vilken sportslig organisation vi vill ha framöver, säger Björn Åqvist med anledning av att funktionen fotbollschef nu försvinner med Peo Ljung.

Om avhoppet säger Åqvist:

– Självklart kom det som en kalldusch utifrån det faktum att vi precis förlängt hans avtal till 2017. Vi hade verkligen en långsiktig gemensam ambition.

Vd Jan Karlsson framhåller de insatser och avtryck Peo Ljung hunnit sätta i klubben sedan han anlände sommaren 2012.

– Vi är extremt nöjda med det arbete Peo gjort för klubben. Redan när han anlände startade han en ny uppbyggnad av den sportsliga organisationen, en utveckling som varit oerhört framgångsrikt på många plan. Ljung har varit ansiktet utåt för detta men samtidigt är det viktigt att framhålla hur bra alla ledare kring laget arbetat som team också, säger han till NA.

Klockan 13.00 i dag, fredag, har klubben kallat till en presskonferens där samtliga tränare och ledningen kommer att närvara. NA kommer fortlöpande ge uppdaterad information.