Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åqvist om ÖSK:s publiktapp

Bara drygt 4 700 åskådare. Och drygt 2 500 färre än motsvarande match förra våren mot Kalmar.
– Det klart att publiksiffran påverkas av de svaga resultaten på planen, säger Björn Åqvist, ÖSK:s ordförande.

Inför hemmamatchen mot Kalmar FF hade ÖSK-tränaren vädjat till örebroarna att stötta spelarna. Det fick dem – men av ett åskådarantal som var lägre än på mycket länge. Bara 4 785 personer hade sökt sig till Behrn arena. Motsvarande match den 6 maj förra året sågs av 7 311 åskådare.

– Det är naturligtvis ett resultat av hur det gått i säsongsinledningen. Marginalpubliken väljer då bort oss, säger Björn Åqvist.

Han hoppas att publikbortfallet inte ska bestå.

– I grunden vet jag att vi har en bra publik och klack som stöttar oss i med- och motgång.

Vad får du själv höra för reaktioner av folk?– Var och varannan jag möter på stan har ju någon åsikt om läget och hur situationen ska lösas. Många framför kloka och balanserade synpunkter. Jag ser det som ett uttryck för att människor är engagerade för ÖSK. Det är något vi i klubben ska vara glada för. Det enda jag tycker är lite tråkigt är en del hårda nätkommentarer som framförs anonymt.

Han medger att läget är allvarligt men påpekar också att alla ansvariga sliter hårt för att hjälpa laget vända den negativa trenden.

– Många tror att klubben inte agerar och jobbar med den här frågan eftersom de inte hör oss uttala oss hela tiden. Men jag kan garantera att mycket arbete sker just nu.

Hur då konkret?– Framför allt är det den sportsliga organisationen som jobbar stenhårt för att se hur man kan stötta laget på bästa sätt. För oss i ledningen är det viktigt att ge dem stabilitet och inte orsaka onödig oro.

Har styrelsen planerat några extra möten?– Nej, något sådant är inte påtänkt. Nästa ordinarie styrelsemöte är i slutet av maj. Innan dess kommer vi inte att samlas.