Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är cyklisters pengar mindre värda?

Annons

Varför duger inte mina pengar? Varför vill inte näringsidkare ha mina pengar? Varför tycker de inte att jag är en kund som andra?

Svaret verkar vara att jag är cyklist. Och många näringsidkare tycker uppenbarligen inte om cyklister. De verkar tycka att ”nåja till min affär, restaurang, mitt företag” är inte cyklister välkomna.

För hur ska jag som cyklist annars tolka affärsidkare och fastighetsägares nonchalans inför cyklisters behov av en bra och tillräckligt stor cykelparkering?

Vissa affärer har förvisso en ganska bra parkering för cyklar, men den platsen kan lika gärna användas till jordsäckar, sommarblommor, julgranar, för uppställning av blodgivarbuss och vaccinbuss, till snöupplägg samt en plats för ”ska bara parkera en kort stund-bilister” kort sagt cykelparkeringen kan användas till så många andra saker – för cyklisterna och deras pengar är uppenbarligen inte det viktigaste att välkomna.

Andra affärer verkar inte vilja ta emot cyklister överhuvudtaget. Ty de har ingen parkering alls för cyklar. Eller möjligtvis ett cykelställ med fem platser, det vill säga ett ställ som är så litet att det genast blir överfullt. Till och med affärer som själva säljer cyklar eller som säljer sport verkar inte vilja ha ”sportiga cyklister” som kunder. Cykelställ ses som något som kan väljas bort. Cyklisters pengar är inte tillräckligt intressanta.

Men varför duger inte cyklisters pengar? Varför vill inte näringsidkare ha dessa pengar? Varför tycker de inte att cyklister är en kund som andra?

Mona Neumann

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons