Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är det verkligen synd om SD-anhängare?

Replik

Enligt en insändare av Torphyttingen i NA den 21 februari är SD utsatta för smutskastning av insändarskribenter och övrig media, de blir så ofta påminda om sitt nazistiska ursprung medan V går fria från all kritik trots att de haft ett nära samröre med totalitära stater i Östeuropa. Om det stämmer så undrar jag varför C och L villkorade att V inte skulle ha något inflytande gällande januariöverenskommelsen.

Med tanke på alla rasistiska uttalanden av ledande SD politiker och förslag om att begränsa yttrandefriheten genom att bland annat. lägga ner P3 (Jimmy Åkessons önskan) och förslag om att kalla cheferna för public service till ett av riksdagens utskott för att diskutera innehållet i deras programutbud, är det väl inte konstigt vi som vill värna om demokrati och yttrandefrihet kritiserar förslagen. Att SD dessutom framhåller Ungern som ett mönsterland där människors frihet begränsas, där staten styr innehållet i medierna och journalister som kritiserar regeringen fängslas ökar oron hos alla oss som vill bevara demokratin.

Toppolitikerna inom SD framhåller ofta att partiet har en konservativ samhällssyn vilket bland annat betyder att man är framstegsfientlig vilket inte låter så positivt om man vill förändra samhället till det bättre.

”Pelle”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel