Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är det verkligen viktigare med en vargfri kommun än giftfritt dricksvatten?

Som NA tidigare rapporterat om, har Aktion Rädda Vättern skickat brev till kommunstyrelserna i kommunerna runt Vättern. ARV har bland annat frågat om kommunen vill tillskriva regeringen och kräva att Fortifikationsverkets ansökan om markavvattning av Karlsborgs PFAS-förorenade flygplats snarast avvisas.

Flera kommuner som till exempel Vadstena, Motala och Skara har redan svarat ja på den frågan. I ett föreslaget svar som kommunstyrelsens ordförande presenterade för kommunstyrelsen i Askersund den 6/4, så var svaret dock nej utan någon vidare

... i Vänsterpartiet drar vi slutsatsen att giftfritt dricksvatten inte är en högprioriterad fråga för styret i Askersund. motivation.

Oppositionen i Askersund var inte helt nöjda med svaret i sin helhet utan det bestämdes att kommunstyrelsens ordförande skulle formulera om svaret. Men det utlovade omformulerade svaret lät dröja på sig, så i Vänsterpartiet drar vi slutsatsen att giftfritt dricksvatten inte är en högprioriterad fråga för styret i Askersund.

I svaret från kommunstyrelsens ordförande kan vi läsa att kommunledningen inte har för avsikt att Askersunds kommun officiellt ska tillskriva regeringen angående prövningen av Fortifikationsverkets ansökan om markavvattning av Karlsborgs flygplats.

Med anledning av att styret ihop med SD och Lpo fått igenom ett beslut i kommunfullmäktige att ”kommunfullmäktiges ordförande får i uppdrag att å kommunfullmäktiges vägnar tillskriva regeringen om att nuvarande vargpolitik måste omprövas”, så måste man dra slutsatsen att styret anser att en vargfri kommun är viktigare än att ha giftfritt dricksvatten.

Vänsterpartiet vill vara tydliga med att vårt parti inte står bakom det angivna svaret till Aktion Rädda Vättern. Det är vårt önskemål att vår kommun tar ställning gentemot regeringen i denna livsviktiga fråga.

Annika Finnström

Vänsterpartiet i Askersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel