Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetarrörelsens dag drog 140-150

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Arbetarrörelsens stora dag – i Nora drog första majtåget i Nora runt 100 deltagare som gick med. Och för Johanna Bergström är det nu en självklarhet.

 – Jag vill visa att det är fel och att vi måste ha en ny regering, säger Johanna som valt att gå med i tåget för att visa sin mening. Hon är inte med i Socialdemokratiska partiet men tänker gå med.

Och det extra viktigt att gå med i tåget eftersom det är valår tycker hon och Elin Sörman.

– Nu eller aldrig ska vi visa var vi står, säger Johanna.

– Och visa att det är viktigt med demokrati och välfärd och att det inte är okej med odemokratiska grupper, säger Elin.

Första maj demonstrationen har inte spelat ut sin roll tycker Örjan Jansson som bär fanan för Gyttorps arbetarekommun.

– Den behövs, och man känner en arbetarekänsla att gå med, och så är det en lång tradition.

Internationalen ljuder mellan husen i Nora när tåget drar förbi. I år liksom många tidigare år är det Guldsmedshyttans musikkår som står för musiken. Efter Nora är det dags att åka vidare till Lindesberg för majtåget där.

Och talare i Nora är bland andra riksdagsmannen Lennart Axelsson. Ungefär 140-150 personer har kommit för att lyssna. Däribland även S-avhoppare, till exempel Svenerik Nykvist, som annars alltid gått med i majtåget och kan nu sakna det.

– Men jag har gjort mitt val, säger han.