Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsgivarring nobbas

En arbetsgivarring för att öka rörligheten på arbetsmarknaden vid rehabilitering ska inte startas i Hällefors. Förutsättningarna saknas, anser både kommunstyrelse och fullmäktige.

Bakgrunden är en motion från Barbro Andersson (S) att kommunen tar initiativ till bildandet av en arbetsgivarring. Det är ett nätverk av olika arbetsgivare där deltagarna hjälper varandra vid rehabilitering av sjukskrivna anställda.

Det kan handla om arbetsträning och om att prova annat arbete i andra organisationer. Andersson föreslår att arbetsgivarringen ska omfatta även kommunerna omkring Hällefors för att få ett större arbetsfält att verka på.

Kommunen svarar att förutsättningarna att bilda en arbetsgivarring vid flera tillfällen har diskuterats. Samtal har förts med Företagshälsovården och mellan personalcheferna i kommunerna i norra Örebro län. Diskussioner som ska ha resulterat i att parterna inte ansett sig ha förutsättningar för att bilda arbetsgivarringar.

Rehabiliteringsprocesser sker i samarbete med bland annat Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Hällefors kommun har satsat resurser i en praktiksamordnare och Arbetsförmedlingen har särskilda handläggare för dessa frågor.