Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetslös får inte stöd från arbetsförmedlingen

Örebro. Jag har just börjat stämpla och fick en chock över hur det fungerar i detta system! Första brevet jag fick hem från min ”handledare” bestod mest av hot och följder om jag inte gjorde det som krävdes. Jag har aldrig ens tänkt att inte göra allt som står i min makt för att få ett nytt jobb och jag vet att de allra flesta i min situation tänker så!

Att jag faktiskt betalat till detta system i snart 30 år med avgift till a-kassan och genom skatten jag betalat verkar inte betyda något! Att i en livskris som det kan bli när man förlorar jobbet mötas av detta och dessutom inte minsta stöttning och hjälp från arbetsförmedlingen borde alla få veta! Skattepengarna som vi betalar till arbetsförmedlingen slängs i sjön! Låt i så fall a-kassan sköta sin egen kontroll av oss arbetssökande.

Jag mötte en man på arbetsförmedlingen som jobbat och betalat till systemet hela sitt liv och aldrig varit arbetslös, nu när han är 59 år tvingas han söka jobb i hela landet vilket innebär att han får lämna sin familj och hela sitt sociala nätverk annars förlorar han den försäkring han betalat till hela livet och som han litade på skulle hjälpa honom om han förlorade jobbet. Han tvingas dessutom söka jobb som innebär att han inte ens har råd att åka hem till familjen över helgerna, ska det vara så här!? Det sista jag hörde honom säga var att han lika gärna kunde ta livet av sig ...

Jag tillhör dem som är oerhört tacksam för de generösa skyddsnät vi har i Sverige men är det verkligen så? Jag känner mig i dag som en brottsling med fotboja där arbetsförmedlingen är min ö.

Örebro

”Arbetssökande”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel