Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslös - men högre skatt

Annons

Fortfarande arbetslös efter snart sex månader! Vissa säger att det finns jobb om bara man vill! Det är en konstig ekvation, för i de flesta fall är det de som har jobb som säger så. Jag har konstaterat efter att haft jobb i nära 40 år så är det inte så lätt längre att få ett nytt jobb. Samtidigt får man läsa att direktörer och borgerliga riksdagsmän tycker att vi tjänar för mycket som arbetslösa.

Jag har gått ner från en lön på cirka 26 000 kr till 16 400 kr i månaden. Det var inte frivilligt, dessutom skall jag betala mer i skatt när jag är arbetslös än när jag jobbar. Det är inget annat än en skam. Hur en regering eller ett statligt beslut kan komma fram till något så skamligt är ofattbart, detsamma gäller sjukskrivna och pensionärer.

Alla människor i dagens Sverige straffas av en situation som de inte kan råda över själva. Du blir för gammal att jobba, du är för sjuk att jobba, ditt jobb är överflödigt, du behövs inte längre. Du har betalat en försäkring mot arbetslöshet i hela ditt arbetsföra liv, men nu är du en belastning som skall skattas högre. Att inte folk skäms för att ställa sig bakom detta.

Var finns den solidaritet som vi kände för varandra under 60- och 70 talen. Är vi nymoderater allihopa? Den borgerliga alliansen har slagit en kil i hela arbetarklassen på ett sätt som är så smart så man häpnar. I stället för den vanliga klasskampen som sossar, vänsterpartister och andra arbetarvänliga partier har förordat, har man sått fröet med ”jobbavdrag”. Det innebär att alla som har jobb får det bättre, medan pensionärer, sjukskrivna och arbetslösa inte får den del av kakan.

Det innebär att vid varje val så innebär ordet ”solidaritet” att”de” som har arbete skall vara med och dela ”sin” kaka med alla andra. Klasskampen är flyttad!

Laxå

”Ax”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons