Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsverksamheten på Hasselbacken flyttas

Jag tyckte det var fantastiskt då Hasselbacken öppnade ”En bra affär” på Storgatan, sålde sina egna tillverkade produkter i den. Hur många var inte avundsjuka på den fina cykel, som stod i skyltfönstret? Varsamt renoverad av gänget på ”Nya rehab”, mittemot USÖ på gamla SJ-området. Vad roligt det måste ha varit att som ”brukare” få vara med och tillverka riktiga saker till försäljning. I de flesta fall återvunna specialgrejor man inte kunde hitta någon annanstans. Man liksom jobbade ”på riktigt”! Har själv en racerbil i bokhyllan, tillverkad i trä.

Socialpsykiatrins populära arbetsverksamhet Hasselbacken, som tillhör Örebro Kommun, ligger centralt beläget i Örebro. En pampig rejäl byggnad snett emot Olaus Petri kyrkan, inne på gården. För er som inte känner till, så tillhandahåller arbetsverksamheten sysselsättning för vuxna med psykisk funktionsnedsättning. Dessutom under handledning av specialister. Där får man jobba med händerna!

På somrarna höll man dessutom till nere i Wadköping, i den lilla ”stugan” vid konditoriet, mitt bland alla turister. Men det var då det! Jag saknar de supergoda ”Gretas bullar”, som bakades på Hasselbackens café, som nu är nedlagt! Snacka om utveckling av en verksamhet för människor, som man för inte så många år sedan knappt hörde talas om! Nu har man lyckats med att integrera vuxna med psykisk funktionsnedsättning på ett alldeles fantastiskt sätt i samhället, enligt mig! För visst har man väl rätt att få vara med mitt i smeten, trots att man har en psykisk funktionsnedsättning?

Sedan en tid tillbaka är skylten till Hasselbacken nedtagen längs Storgatan, vid äldreboendet Klosterbacken. Kvar är bara hållarna för den.

Nu ska man flytta sin verksamhet till industriområdet Åby, strax intill södra infartens motorväg till Örebro? Jaa, vad ska man säga om denna utveckling? Men jag jobbar ju inte med människor, bara med maskiner, så jag förstår väl inte bättre …

”Stolt örebroare”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel