Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arenachefen om skandalen: "Inget gevär"

Jan-Ove Beckman, arenaansvarig på Stora Valla, tror inte på teorin att den assisterande domaren kan ha attackerats med ett skjutvapen.
– Som jag förstår det utesluter polisen nu luftgevär och soft airgun, säger Beckman.

Händelsen på Stora Valla har blivit en jättesnackis, nu även i riksmedia. Vad hände egentligen när den assisterande domaren tog sig för underarmen och derbyt avbröts i 30 minuter?

En attack från läktaren, eller rent av bara ett insektsbett?

– Oavsett vad som har hänt är det självklart olyckligt, säger Jan-Ove Beckman till NA på söndagskvällen.

Polishund sökte spår– Som jag har förstått det har polisen avsökt med hund både gräset där domaren stod samt den läktardel där det skulle kunna ha kastats eller skjutits något ifrån. Polisen utesluter luftgevär och soft airgun. Det skulle vi även ha upptäckt eftersom alla visiteras innan de går in på arenan, säger Beckman som tror att skadan på armen kan ha uppstått på annat vis.

– Allt är väldigt konstigt men innan det är fastställt vad som har hänt så kan man ju bara gissa om det rör sig om ett insektsbett eller om någon har skjutit med ett ärtrör. Det finns inga bevis än och matchläkaren som undersökte den assisterande domaren kunde inte heller fastslå vad det var för typ av skada.

Finns det kameror på plats som kan ha fångat händelsen?– Polisen har haft viss bevakning under matchen, och även utanför arenan. Men jag har väldigt svårt att tro att det går att få fram något ur det materialet.