Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets företagare heter Albin

Årets företagare i Laxå kommun heter Albin Sjöstedt och får priset bland annat för att han skapat nya jobb och visat god entreprenörsanda.

Albin Sjöstedt startade Albins Maskinservice AB 1995. Då var det ett enmansföretag med inriktning på service av och jobb med entreprenadmaskiner, i huvudsak mobilkranar. Företaget har undan för undan utökat både sin personalstyrka och utbudet av tjänster.

– Man kan väl säga att vi är ett allt-i-allo-företag i anläggningsbranschen. Vi har mobilkran, lastbilar och grävmaskiner som vi hyr ut eller kör själva, berättar Albin som satt och drack frukostkaffet när kommunens representanter klev in genom dörren för att ge honom utmärkelsen.

– Det var en överraskning kan man väl säga. Det hade jag aldrig tänkt att det kunde gå så. Men jag blev väldigt glad.

I motiveringen skrivs att ”Albin är en god förebild för entreprenörskapet i Laxå kommun och har vid flera tillfällen ställt sin egen tid och utrustning till det lokala föreningslivets förfogande. Albin är en välförtjänt vinnare av priset som årets företagare i Laxå kommun 2009”.

– Det är viktigt att lyfta fram de företag och företagare som göra bra saker i vår kommun så att de syns - både i kommunen och utanför, säger kommunalrådet Anna Eriksson.

– Han har bland annat ställt upp med en lyftkran när Finnerödja hembygdsförening hade aktiviteter. Då kunde folk åka upp i kranen och titta på utsikten. Det är positivt när företagare bryr sig om och ställer upp för bygden.

I framtiden hoppas Albin kunna utöka och uppdatera sin maskinpark. Kanske finns även ekonomiskt utrymme till att anställa fler.

– Man hoppas ju att det kommer att gå bra även i framtiden. Vi har haft bra med jobb. Sedan har jag väldigt duktiga medarbetare och det är den absolut största anledningen till att ett företag går bra, de är väldigt viktiga.

Att få utmärkelsen Årets företagare tycker Albin ger en sporre att utvecklas ytterligare.

– Det känns som att man blivit uppskattad. Det är ju alltid kul att få bekräftelse att någon annan tycker att det man gör är bra. Det gör att man vill lyckas ännu bättre när man gör jobb.

Vinnaren av Årets företagare tilldelas ett pris i form av en glasskål på luciafirandet i Laxå centrum den 12 december.