Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets första golfrunda var efterlängtad

De har längtat sedan sista rundan i oktober. När Nora golfklubb öppnade sina sommargreener i helgen hängde de mest inbitna golfarna på låset.

– Det känns lite ringrostigt, men kul, säger Micke Andersson som går årets första runda med Marcus Wiremalm och Mats Eriksson.

– Det är synd att det blåser så mycket, eller så är det bra att ha blåsten att skylla på innan man hittat formen igen, säger Marcus Wiremalm.

Så länge det inte ösregnar räknar han med spel varje helg i flera månader nu. Alla tre har längtat efter att få gå ut på golfbanan igen.

Micke Andersson har bara spelat golf ett år, men han är lika fast i det som Mats Eriksson som spelat i 18–19 år.

– Pappa har spelat länge. Men jag har bott och jobbat utomlands, spelat mycket fotboll och inte haft tid att börja med golfen förrän förra våren, säger Micke Andersson.

– Jag spelade bandy förr. När jag la av med det blev det golf istället. I början blev det mycket golfresor utomlands. Nu är det mest gubbgolfen på onsdagarna och en del sällskapsrundor. Sen ser jag fram emot att få gå upp i H45-laget i år. Många av kompisarna spelar redan där, säger Mats Eriksson.

Mickes boll hamnar på en av de små grusvägarna längs banan och han passar på att utnyttja Mats erfarenhet för att kolla vad reglerna säger om fortsättningen.

– En sån här sällskapsrunda är väl egentligen mer på kul än allvar, men när det är tävling är det ju viktigt att alla har kolla på och följer reglerna, säger Mats Eriksson.

– Man lär sig mycket av att spela ihop med dem som spelat länge, av att titta och fråga, säger Micke Andersson.

Uppe i kanslihuset konstaterar intendent Thomas Andersson att det är ganska välbokat redan första förmiddagen för säsongen, trots den kalla vinden.

– Det trodde vi aldrig för en månad sen. Men snön har försvunnit fort och vi öppnar bara en vecka senare än i fjol.

Bland gästerna utifrån första helgen nämner Thomas spelare från Mellringe golfklubb. De två klubbarna har tecknat ett avtal som ger fullvärdiga medlemmar rätt att spela på varandras banor utan extra kostnad. Och nu i början av veckan går Noraklubbens nybörjare ut på banan för första gången. Teorikurserna har varit igång några veckor och det börjar bli dags att spela.