Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets samlingsutställning visas

Ljusnarsbergs konstklubb har vernissage på samlingsutställningen för Kulturglimtar 2012 i Blå soffan i dag, lördag.

Samtliga medverkande vid årets upplaga av kulturrundan Kulturglimtar 30 juni till och med 1 juli visar varsitt verk. Samlingsutställningen är öppen lördagar, söndagar och onsdagar till och med den 1 juli.

– Tredje upplagan av Kulturglimtar samlar 100 utställare på 50 platser, säger Ingela Bornström, initiativtagare till arrangemanget. Några av platserna ligger i de angränsande kommunerna.

I fjol uppgick antalet besökare till cirka 3 000. I år hoppas de ansvariga att det kommer bortemot 5 000 personer.

Ett smakprov på vad besökarna kan förvänta sig ges i dag när samlingsutställningen öppnar. Marianne van der Zant tillhör debutanterna.

– Jag kommer att ställa ut smycken, fotografier och en del keramik, säger hon. Det kommer att bli spännande. I samlingsutställningen visar jag en grej i keramik.

Ivar Fernemo, från Nora, målar akvareller på fritiden. Han kommer att visa både större målningar och små fotografier på båtar.

– Det vore roligt om att jag kan få några tavlor sålda under Kulturglimtar, säger han. Det skulle också vara kul med några vänliga ord.

Jeanette Aronsson och hennes barn kommer att ordna en workshop i Östra Kumlan för barn. De som vill kommer att få lära sig att göra pärlplattor.

– I samlingsutställningen kan besökarna titta på en pärltavla, som mitt bonusbarn Oliver i huvudsak gjort på egen hand, säger Jeanette.