Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets Springmeet blev en riktig rökare

kvartorp. Årets upplaga av bilträffen Springmeet blev en riktig rökare – både vädermässigt och publikt.

Annons

Inte ett moln skuggade solen på himlen. Men när det blev dags för medlemmarna i Gunroad racing att trycka på gasen och lätta på kopplingen så sveptes Trafikcenters område i Kvarntorp in i en dimma av bränt gummi.

Men varför klaga, det här var en av anledningarna till att en stor del av publiken var på plats. Möjligtvis i konkurrens av våghalsarna från Örebro Terrängäng. Deras uppvisning i dypölarna på terrängbanan följdes med spänt intresse. När sedan uppvisningen var över såg de gyttjeinpackade förarna ut som om de genomgått en luxuösare form av spabehandling.

Betydligt lugnare tog paret Kjell och Raini Broman det. Med sin pistagefärgade Pontiac Starchief -58 hade de hamnat nästan i pole position. Där slog de upp campingbord och stolar.

– Det är 58:or som gäller. Förra året var vi här med en Impala -58 som vi vann pris med, säger de nöjt.

Paret Broman är i stort sett på rull med sina två amerikanare varje helg under bilmässesäsongen.

– Det här är ett jättebra arrangemang där det händer mycket hela tiden, recenserar Kjell.

Lite synd, tycker han det är att det inte är någon cruising kopplad till Springmeet.

– Vi får se om vi åker vidare till cruisingen i Köping mot kvällen.

Vid en bilträff som Springmeet är det tydligt att attributen har en central plats. Vissa har stajlat sig i bästa 50-talsanda där brylcreme och hårspray tävlar om att få frisyrerna att anta den rätta looken.

Naturligtvis ska det finnas uppkäftiga deviser på både bilar och kläder och det fanns det även här. Nästan som om det är lite tävling att sticka ut i rätt riktning.

Men det finns andra tävlingar också, och då är det de snyggaste bilarna som ska bedömas av en jury. Skulle någon sedan inte vara nöjd med juryns arbete så finns chansen att vinna folkets röst. En röst som kanske är den mest åtråvärda.

Den hade i alla fall 12-årige Fredde Andersson från Fallersta siktat in sig på. På hans lila ombyggda åkgräsklippare – Bolens hotrod – hade han satt en förhoppningsfull nummerskylt i wellpapp.

”Rösta på mig” stod det över det hemmasnickrade registreringsnumret ABC123.

Freddes hetaste konkurrent om folkets röst var nog den riktigt råbarkade VW-bubblan med en handgranat som växelspaksknopp.

– Fick jag rösta skulle jag utan tvekan lägga den på VW:n. Den är klart ballast här. Det här är nog den enda baggen jag skulle kunna tänka mig att sätta mig bakom ratten i, sa Niclas Larsson som annars tycker att folk är för tråkiga när det gäller att styla sina bilar.