Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Århus vill ha Yasin: "Vi har inte pratat"

Ahmed Yasin ska i princip vara klar för danska Århus. ÖSK förnekar inte intresset, men har inte pratat med den danska klubben.

Det är fotbolldirekt.se som hävdar att ÖSK:s irakiske landslagsman är klar för danska ligans nykomling Århus.

Och att övergången ska vara förhandlad och klar mellan klubbarna.

- Så är det inte. Vi har inte pratat med Århus alls. Däremot vet vi att det finns ett skarpt intresse från den danska klubbens sida, säger Magnus Sköldmark i ÖSK-ledningen till NA.

Yasin har ett utgående kontrakt, och andra klubbar får ta kontakt och förhandla med spelaren och hans agent utan att fråga ÖSK då mindre än ett halvår återstår av kontraktet. Men Ahmed Yasin kan inte vara klar för en annan klubb utan att ÖSK är inblandat.

- Han har kontrakt med oss, och vår förhoppning är förstås att han ska vilja spela för oss. Om Ahmed vill lämna nu så är det en förhandlingssak så länge hans kontrakt gäller. Vi har en dialog med Ahmed och med hans agent (Patrick Mörk), konstaterar Sköldmark.

ÖSK har en stentuff vår bakom sig och sladdar i tabellen. Sitter knappast i en position där klubben har råd att vara överdrivet generös. Truppen är tunn, läget i tabellen utsatt, och plånboken mer eller mindre tom när det gäller förstärkningar.

Och en försäljning med ett halvår kvar av kontraktet brukar inte inbringa några stora summor. Eller?- Nja, generellt så handlar det ju om köparens plånbok och om hur stort intresset är att få loss spelaren omedelbart.

Sista ordet lär inte vara sagt i den här affären. Om det blir en affär. En möjlighet, om klubbarna inte kommer överens, att Yasin lämnar gratis efter den svenska säsongens slut.