Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asfaltskonflikten lamslår arbeten i hela Örebro kommun

 
Asfaltstvisten i Örebro kommun
Visa alla artiklar

Oenigheterna mellan kommunen och NCC drabbar inte bara Västra Oxhagen. I princip alla asfaltsarbeten i kommunen påverkas.

Konflikten mellan kommunen och NCC har pågått sedan i mars då det nya ramavtalet för beläggning och återställningsarbeten skulle träda i kraft. Sedan dess har alla asfalteringsarbeten i kommunen som omfattas av avtalet stått still.

– Ett fåtal arbeten har kunnat utföras som släpat efter sedan tidigare avtal har genomförts, men utöver det har inget kunnat göras, säger Anna-Britha Ulvenklev, entrepenadingenjör vid Örebros kommuns tekniska förvaltning.

-Vi har beställt ett fåtal jobb nu som vi kommer genomföra i egen regi, säger hon.

Resterande arbeten ser ut att behöva vänta betydligt längre. Enligt Bettan Bergström vid kommunens upphandlingsenhet är ingen lösning ännu i sikte.

– Jag har aldrig varit med om en liknande konflikt. Det kan vara klart i morgon eller om ett år, jag vet inte alls, säger hon.

Samtidigt befinner sig kommunen i en byggintensiv period och många arbeten riskerar att halka efter

– Det byggs ju överallt i kommunen nu, det är klart ett det kommer märkas. säger, Bettan Bergström.

NCC har avböjt kommentar med hänvisning till pågående industrisemester.

Josef Svenberg