Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Askersund skär ned stödet till äldre

Annons

Jag är både besviken och upprörd, och undrar hur de nu styrande, politikerna I min kommun, Askersund tanker och planerar. Det gäller äldrevården, jag är själv 70+ och kanske blir, även jag, beroende av denna vårdenhet när som helst! Jag är både intresserad och engagerad I lokalpolitiken.

Askersund har tidigare haft en bra avlastningsvård, avlastningsmöjlighet för anhöriga med svårt sjuka anhöriga att någon gång per månad, få möjligheten till vila och egen tid.

Denna möjlighet har nu minskats till det minimala I Askersund, ett stort antal anhöriga blir utan avlastningshjälp! Detta är skandal och en skymf mot våra äldre invånare. Hur tanker man?

Askersunds kommun har även, inom ett annat område, tidigare satsat på invånarnas hälsa och väl för att uppmuntra oss att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Under 2017 invigdes Hälsans Stig, en mycket välkommen satsning.

Det finns flera områden som främjar både äldres och yngres hälsoliv (även integration), nämligen koloniodling. Vår lilla koloniodlingsförening i Askersund nekades anslag på grund av att snittåldern på medlemmarna i föreningen är för hög!

Men hallå, hur tanker man?

Underordnat i sammanhanget men anslag till en skytteförening är tydligen viktigare än äldrevården och andra aktiviteter som främjar aktivitet och bättre hälsoliv, exempelvis koloniodling.

Margaret Englund

Askersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel