Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

35 meter halsduk söker hem

Halsdukssäsongen är äntligen över. Men runt sockenmagasinet i Hammar hänger en 35,5 lång halsduk som stickats av medlemmar i Hammars församling.

Annons
Lillemor Edqvist, Britt Samuelsson, Ulla Andersson och Birgitta Dalevi funderar på vad de nu ska göra med den 35,5 meter långa halsduken som många i Hammars församling varit med om att sticka. BILD: JESSICA UHLIN

Det började med att Britt Samuelsson, som jobbar som ekonomiassistent på pastorsexpeditionen, läste i Kyrkans tidning om en församling som hade stickat en flera kilometer lång halsduk av restgarner.

Lite fusk

– Men det var ju lite fusk för de hade stickat många mindre bitar som de sen sytt ihop. Vi ville sticka en halsduk i ett stycke, berättar Britt Samuelsson.

Hon ordnade med en korg med stickor och lite startgarn, som sedan i höstas har gått runt i hela församlingens upptagningsområde. Den har besökt Zinkgruvan, Stora Forsa, Olshammar och Hammar. Hur många som bidragit med maskor vet man inte, för listan som skulle fyllas i försvann snart.

Men det var i alla fall bestämt att den på fettisdagen skulle tillbaka till pastorsexpeditionen, och dit kom den, 35,5 meter.

– Jag stickade i alla fall två meter. Det var så bra att kunna bli av med restgarnet, säger Lillemor Edqvist.

Inte bestämt

Nu hänger halsduken runt sockenmagasinet, men tanken är väl inte att den ska bli kvar där för evigt. Vad man ska göra med den är dock inte bestämt.

– Det har väl funnits synpunkter på att vi skulle gjort något nyttigare av restgarnerna, som att sticka barnfiltar eller mössor som EFS-kyrkan kan ta med till barnhem. Det får väl bli något sådant om vi drar i gång ett nytt projekt till hösten, säger Britt Samuelsson.

Mer läsning

Annons