Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akla varslar åtta anställda

Åtta anställda på Akla AB i Askersund varslades på fredagen om uppsägning på grund av arbetsbrist.

Annons

I går besökte Aklas vd Eva Janmark företagets Askersundsenhet för att äta jullunch med de anställda. Med sig i portföljen hade hon samtidigt en inte allt för trevlig julklapp.

Åtta anställda varslades nämligen om uppsägning vid samma tillfälle. Akla känner av ett fortsatt kraftigt försämrat marknadsläge och agerar med varsel som en följd av det.

– Det svaga konjunkturläget och exponeringen mot bland annat fordonsindustrin gör att varslet blivit oundvikligt, säger Eva Janmark.

Första hjälpen-produkter

– Även om Akla arbetar inom nischer med goda framtidsutsikter är vi som tillverkare i Sverige mycket påverkade av import från lågprisländer vilket leder till lägre upparbetningsgrad, tillägger hon.

Akla AB grundades 1926 och har funnits i Askersund sedan 1969.

Bland annat har företaget en framskjuten position inom första hjälpen produkter. Företaget är inne i ett utvecklingskede av nya produkter för att bredda sin bas inom första hjälpen, sjukvård och hygien.

Eva Janmark påpekar att företaget givetvis följer marknadsutvecklingen och hoppas att så få medarbetare som möjligt ska drabbas av verkställda uppsägningar i Askersund.

Mer läsning

Annons