Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbete i egen regisparar miljoner

Arbetet med att förstärka kajen vid Fisktorget har nu pågått en tid, men är inte på något vis försenat. Genom att utföra lagningen med befintlig personal sparar kommunen flera miljoner.

Annons
Egen regi. Kommunens anställda arbetar med att förstärka kajen vid Fisktorget. Det ger stora ekonomiska vinster för kommunen.

Kajen utmed Fisktorget har under många år varit i behov av förstärkning eftersom delar av den rasat ner i sundet. Risken fanns att kajen skulle kunna rasa ytterligare och då med risk för personskador.

Kommunen hämtade in anbud på arbetet där det lägsta anbudet låg på cirka fem miljoner kronor.

– Eftersom vi inte har så mycket pengar så kör vi det här helt och hållet i egen regi med befintlig personal, förklarar gatu- och parkchefen Bo Lindh.

Gör jobbet på ”dötid”

Beräknad kostnad med det alternativet ligger på 2,7 miljoner.

– Faktum är att vi kommer att kunna göra det ännu billigare, tror Lindh.

Att arbetet dragit ut på tiden beror på att man kör förstärkningsarbetet i etapper. Helt enkelt under uppkommen ”dötid” mellan andra kommunala entreprenörsuppdrag som ramlar in.

Det här ger också personalen andra positiva fördelar, menar Bo Lindh:

– De håller kompentensen i gång, och lär sig mycket inom flera olika arbetsområden eller uppgifter. Dessutom ger det hundraprocentig effektivitet av personalen eftersom de har sysselsättning jämt.

Vattendomen tillät arbete till och med april månad i år. Länsstyrelsen har därför beviljat fortsatt tillstånd för att arbetet ska kunna göras klart.

– Jag räknar med att vi är klara innan vintern. En del markarbeten kan förstås återstå, men det får vi ta senare, säger Bo Lindh.

Mer läsning

Annons