Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Artisttät festival tar form

Birdlegg, Löskefolket, Dubé, Fhager och Norrefalk. Listan över vilka artister som är bokade till Folk, blues- och jazzfestivalen i Askersund i sommar är lång.

Annons
Sällan är det så mycket folk på gator och torg i Askersund som under den årliga festivalen, som i år utformas på nytt vis. Arkivfoto.

Askersunds kommun och Live at heart sitter just nu och detaljplanerar programmet för Folk, blues- och jazzfestivalen i Askersund som arrangeras den 17 till 19 juli.

– Det kommer bland annat bluesband från Texas i USA. Birdlegg uppträdde på Live at heart i Örebro år 2014. Nu kommer han tillbaka till Askersund, säger Anders Damberg, arrangör från Live at heart.

Enligt Anders Damberg kommer även Ray Reed som spelar tuffare gitarrblues. En annan artist från USA är soul- och gospeldrottningen Andrea Dawson. Även flera nationella och lokala artister är bokade.

– Det blir ett program vi är jättestolta över. Vi kommer att ha fem till sex olika scener i centrala Askersund. Det kommer även att vara spelningar på torget, buskspel och en scen i hamnen där alla artister får presentera sig, säger Anders Damberg.

Åsa Pitkänen, kulturassistent från Askersunds kommun, ser fram emot festivalen.

– Det kommer många bra artister. Jag hoppas på att vi får ut Askersundarna på festivalen. Jag tror att den här festivalen kommer att dra folk nu när vi har öppnat upp för fler genrer.

Läs hela listan med artister inom respektive musikgenger i listan här intill

Mer läsning

Annons