Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avdelning i Lerbäck stängs

Flera platser står tomma på Lerbäckshemmets avdelning Hyttan.
Därför har socialnämnden nu beslutat att stänga den tills vidare.

Annons

Socialnämnden i Askersund har det tufft ekonomiskt, och som NA tidigare berättat visade bokslutet för 2010 ett underskott på 7,8 miljoner kronor. Därför måste nämnden spara.

Tomma platserSedan tidigare har det diskuterats att stänga avdelningen Hyttan med totalt sju lägenheter på Lerbäckshemmet, som är ett särskilt boende för äldre.

Anledning till det är att flera platser står tomma i dagsläget, vilket gör att socialnämnden förlorar budgeterade intäkter.

Nu har nämnden fattat sitt beslut och stängningen medför därmed en lättnad på kostnadssidan samtidigt som arbetsmiljön för personalen blir bättre då all verksamhet kan koncentreras till boendets bottenplan.

– Det är en del i vårt sparkrav. Vi har i dagsläget ett större tryck på hemtjänsten och behöver därför omfördela tjänsterna, säger socialnämndens ordförande Siv Ahlstrand.

Finns kvar som reservStängningen av avdelningen på Lerbäckshemmet behöver dock inte bli permanent. Ökar behovet av platser kommer Hyttan nämligen att finnas som reserv och snabbt kunna öppnas igen.

– Det kostar att upprätthålla tomma platser så därför måste vi göra så här. Fast vi vill vara tydliga med att det här beslutet inte är för gott, säger Ahlstrand.

Mer läsning

Annons