Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnbio hela veckan

Nu är det filmvecka för förskolebarn och skolbarn till och med årskurs sju. Under veckan bjuds de på skolbio i Folkets hus.

Annons

De yngsta barnen, från förskolan till årskurs två sitter spända i den nersläckta biosalongen. De flesta är tysta men några ropar råd till karaktärerna på bioduken. Alla följer filmen ”Tre rövare”. De ryser när det är hemskt och skrattar av lättnad när hjältarna klarar sig.

Mediapedagogisk plan

Filmen är inte bara ett nöje för barnen, det finns en plan bakom visandet. Syftet är att göra eleverna mer mediamedvetna,

De ska lära sig ta in fakta inte bara från texter och böcker utan också förstå budskap som förmedlas via till exempel film och radio.

Planen som ska göra eleverna mera mediamedvetna skapades för ungefär två år sedan av kommunen och heter just Mediapedagogisk plan.

Hela veckan

Från måndag till och med fredag bussas elever in till Folkets hus. Tre olika filmer visas. De minsta, får se ”Tre rövare”. Barnen i årskurs tre till fem får se ”Till vildingarnas land” och de äldsta får se den svenska filmen ”Prinsessa”.

Mer läsning

Annons