Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnomsorg på kvällar startar idag

Barnomsorg på obekväm arbetstid startar i dag på Snörmakarens förskola i Askersund.

Annons

Från och med i dag kan Askersunds kommun erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid, det vill säga kvällar, nätter och helger.

– Vi har anställt två personal och förskolan öppnar när de andra förskolorna stänger, säger Malin Skyrman Kindervall, på barn- och utbildningsförvaltningen.

Enligt Malin Skyrman Kindervall, är det i dag ett tiotal barn som börjar på förskolan som tills vidare är en försöksverksamhet.

NA har tidigare rapporterat att kommunfullmäktige i början av år 2014 gav barn- och utbildningsnämnden i uppdrag att utreda behovet av barnomsorg på obekväm arbetstid. Kostnaden skulle bli 1,7 miljoner kronor. Pengarna skulle barn- och utbildningsnämnden ansöka från kommunfullmäktige.

Fram till den 3 februari i år fick familjer i Askersund skicka in en intresseanmälan via kommunens hemsida. Förslaget om att införa barnomsorg på obekväm arbetstid fick ett snabbt gensvar.

Förslaget gick till beslut i barn- och utbildningsnämnden där det blev ett nej. Majoritetspartierna var två ledamöter kort. De borgliga Allianspartierna röstade mot förslaget eftersom de ansåg att pengarna inte finns i kommunen.

På ett extra nämndmöte klubbades förslaget igenom.

Mer läsning

Annons