Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bestals hemma när hon sov

När Therese Gustafsson, 19 år, vaknade på lördagsmorgonen, var katterna ute i trapphuset och dator och mobil var stulna.
Ett mycket ovanligt ärende, enligt polischef Bo Rosendahl.

Annons
Det känns läskigt, säger Therese Gustafsson.

– Att någon gör inbrott när man ligger och sover känns hemskt, säger hon.

Samtidigt som Therese Gustafsson låg och sov gick någon in i hennes lägenhet, stal hemnycklar, datorn som stod på laddning bredvid sängen och hennes mobiltelefon.

Känns otryggt

– Det känns läskigt när någon smyger in när man har glömt att låsa, på något sätt känns det som om de måste vetat att jag sover djupt, annars skulle de nog inte ha vågat göra något sånt här, säger Therese.

Nu efter händelsen känner hon sig otrygg och har knappt kunnat sova sedan inbrottet.

– Jag tänker bara på vad som skulle kunna hänt om jag vaknat, de kunde ju ha gjort vad som helst med mig, det känns skrämmande att sådant här händer i lilla Åsbro, säger Therese.

Hon har redan hunnit byta lås till dörren och om hon har tur så får hon tillbaka pengar på försäkringen.

– Men det värsta med att bli av med datorn är alla bilder, det är ju halva ens liv som försvinner, jag hade bilder på släkt och vänner som jag aldrig kommer att få tillbaka, säger Therese.

Händelsen är polisanmäld och polisen har varit på plats och undersökt.

Väldigt ovanligt

– Som tur var är såna här fall när någon gör inbrott medan man sover väldigt ovanligt i Åsbro så man behöver inte gå runt och vara orolig även om det är en tråkig händelse. Om någon har sett eller hört något får man gärna tipsa oss, säger biträdande närpolischef Bo Rosendahl.

ALEXANDER CARLSSON

Mer läsning

Annons