Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bowlingbanor snart på plats

Snart får Askersundsborna en egen bowlinghall i Askersundsverken med tio banor. Det finns även planer på att det ska startas en lokal bowlingklubb.

Annons
Renovering pågår. I början av april öppnar ägarna Ulf Tångring och Mats Carlsson (ej med på bild) upp dörrarna till Askersunds nya bowlinghall i Askersundsverken. Bowlinghallen ingår i restaurangen O´Learys dit Johan Bäckström och Teresia Rasmussen har anställts som kökschef och driftschef. Foto: Tove Svensson

I Askersundsverken pågår renoveringsarbetet för fullt. I går kom tio bowlingbanor från USA som hade skeppats över till Sverige.

I början av april är det tänkt att O´Learys i Askersund ska slå upp portarna, enligt delägaren Ulf Tångring.

– Det känns fantastiskt. Från duvorna som bodde här inomhus tills nu. Lokalen är unik. Den är från 1906.

Enligt Ulf Tångring kommer det att finnas tio bowlingbanor med olika typer av spel.

Det finns även långt gångna planer på att det ska startas en lokal bowlingklubb.

– Det kommer att vara en klubb för seriespel och korpspel. Vi har anställt en person som kommer att hålla i bowlingen och lära ut bowling.

Det har även anställts en kökschef, Johan Bäckström som tidigare arbetade som kökschef i Linköping, och driftschefen Teresia Rasmussen som har varit med och arbetat och öppnat andra restauranger inom samma koncern sedan 2007.

– Det är roligt att få vara med från början. Det här är ett koncept som behövs i Askersund, säger Teresia Rasmussen, som har flyttat hem till Askersund.

Långväga. I går kom dessa bowlingmaskiner som skeppades över Atlanten till Sverige från USA. De ska ingå i de tio bowlingbanor som håller på att i ordningsställas.

Mer läsning

Annons