Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygdens stora tävling

Aldrig tidigare har Zinkgruvans IF arrangerat en skidtävling av det här formatet. Så när Intersport Cup/ Juniorcupen startade under lördagen var tävlingsledare Britt Carlsson lyrisk.– Det här är jätteviktigt för bygden och en bra PR för klubben och samhället.

Annons
Petra Hallin Johansson från Godegård serverade kaffe och bullar i klubbstugan under lördagen.

Cirka 400 deltagare från hela landet och hundratalet funktionärer från Zinkgruvans IF som servar med allt från nummerlappar till tidtagning, fika och priser. I klubbstugans servering är trycket stort under förmiddagen.

– Vi är åtta som jobbar här med att koka kaffe och bre mackor. Vi får många frågor och det är folk överallt, säger Petra Hallin Johansson medan hon serverar bullar som Hammars församling bakat.

Ronny Blombacke vallar skidor och har åkt hit med Gällivare skidallians. Han förser sig med värmande kaffe under tiden som klubbkompisarna tävlar i sprint.

Bygden ställer upp för ”sin” klubb. Ett par affärer i Askersund sponsrar med varor och andra föreningar har skänkt pengar. Men det är ändå på frivilliga krafter som hela arrangemanget bygger.

– Vi har jobbat med tävlingen sedan i höstas. Jag har varit med och röjt sly i spåret, dragit fram ris och eldat. Det är roligt att vara med, förklarar Petra Hallin Johansson.

I sekretariatets värme finns Boel Ahola, Jonas Pettersson och Ronny Friberg. De minns Rossignol Cup 2002 som den hittills största tävlingen innan Intersport Cup/ Juniorcupen.

– Det är kanonkul för en sådan här bygd, säger Ronny Frimodig.

Och tävlingen lockade inte bara svenska åkare. Nej här kom de från Island, Norge Danmark, Finland och USA också. Och tävlingarna fortsätter under söndagen.

Tävlingsledare Britt Carlsson övervakar de övriga målfunktionärerna.
Skidor och utrustning låses in i containrar.
Klubbstugans café var välbesökt.
Sekretariatet med Boel Ahola, Jonas Pettersson och Ronny Frimodig från Zinkgruvans IF.
Tungan rätt ur mun...
Göran Nilsson, teknisk delegat från Svenska skidförbundet och tävlingsledare Britt Carlsson.
Annons