Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygga om skola tar tid att planera

Det dröjer innan förskolan Tallbacken kan flytta in i Åmmebergs skola. Beslutet fattades i samband med budgeten för 2009, men än har inte kommunens fastighetsingenjör haft tid att ta tag i ärendet.

Annons

När budgeten för 2009 lades fram fanns ett flertal beslut med som rörde förskolan och skolan. Bland annat att förskolan Tallbacken skulle lämna sina lokaler och flytta in i skolan.

Projektera och upphandla

Men så bråttom var det inte. Kommunens fastighetsingenjör Hans Andersson har på sitt bord ett uppdrag att projektera och upphandla den ombyggnation av skolan som krävs för att förskolan ska kunna vara där.

– Det är en slöjdsal som ska byggas om. Bredvid ligger en fritidslokal och dem ska vi bygga ihop och öppna upp. Den yttre miljön ska också ses över, säger Hans Andersson.

Säkrare trafiklösning

Det behövs lekutrustning, avspärrningar och en säkrare trafiklösning. Men detta hinner han inte med. Det är alldeles för mycket att göra med andra stora projekt, som kultur- och kunskapscentret, skolan i Snavlunda och autismboendet.

– Jag kanske kan börja jobba med det här i höst någon gång.

Hans Anderssons förhoppning är att byggnationen kan komma i gång till årsskiftet.

Blir besviken

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Solveig Samuelsson, S, blir besviken när hon får veta hur lång tid det kommer att ta.

– Vi trodde att det skulle varit färdigt till terminsstarten i augusti, säger hon.

Betala internhyra

Under tiden får barn- och utbildningsnämnden betala en internhyra till tekniska nämnden för Tallbacken.

De pengarna skulle Solveig Samuelsson hellre velat lägga på pedagoger för att öka lärartätheten i skola och förskola. Men det är inget hon kan göra för att snabba på processen, menar hon.

– Vi kan bara lägga en beställning till tekniska att vi vill ha det här gjort. Mäktar de sen inte med kan vi inte göra något åt det. Vi kan inte beställa in externa konsulter, det kan inte vi bedöma, säger Solveig Samuelsson.

Mer läsning

Annons