Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chokladhelg med doft av kaffe och whiskey

Till helgen kommer det inte bara att dofta choklad i stan när Chokladsalongen minijubilerar med sitt femte år. Äppelbrännvin, kaffe, whisky och ost är annat som ska kittla i näsborrarna.

Annons
Godis. Butikschef Ulrica Nilsson på Venus visar upp företagets nya sortiment av praliner. BILD: BJÖRN PALMQVIST

Chokladsalongens grundare Michael Malmborg på Venus choklad kan inte tro att det redan gått fem år sedan starten.

Mässan har utvecklats och är i dag ett av landets ledande arrangemang i chokladsammanhang.

– Det småskaliga blir till sist storskaligt, konstaterar han.

Varje år skiftar man till ett nytt underliggande tema. I år slår man an på det kungliga jubiléet med Bernadotte-ättens inträde i den svenska tronföljden.

– Vår underrubrik blir ”Fransk prägel, kunglig glans”, berättar Michael.

Företaget har också tagit fram en speciell Karl-Johanpralin med fyllning av Calvados, och under lördag anordnas en alldeles unik provning av äppelbrännvinet Calvados Boulard.

Landskamp i ostprovning

– Provningsledaren är ingen mindre än Vincent Boulard som är chef för tillverkningsföretaget. Det är en stor händelse att få en sådan gäst hit, understryker Malmborg.

Franska ostar breddar mässan, och under lördag och söndag hålls en landskamp i ostprovning mellan Frankrike och Sverige.

Som vanligt kommer det även att bjudas mängder med programpunkter från hamnscenen, ledda av Rickard Sjöberg. Och Systrarna K håller i barnsalongen.

– Vi lyfter även varje år fram eleverna på Alléskolans restauranglinje. I år ska årskurs tre svara för en egen bistro i anslutning till hamntältet.

Mer läsning

Annons