Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Åsbrorocken

När Åsbrorocken drar i gång klockan 12 på lördag kommer 21 band att varva med musik från två scener. Jubileumsfestivalen både inleds och avslutas av lokala band från den stora scenen.

Annons
Tält var det här. Redan på onsdagskvällen började arrangörerna att mäta in och resa tälten på festivalplatsen.

Tretton timmar musik står på programmet när det femte arrangemanget av den pånyttfödda Åsbrorocken går av stapeln i morgon, lördag. Det kommer alltså att bli hårt tryck och ös på grönytan mellan skolan och Tallbackskyrkan.

Givetvis ett drogfritt arrangemang utan åldersgräns och dessutom fri entré.

– Det är ett av Mellansveriges största drogfria rockevenemang, påpekar Peter Franzén från Studieförbundet Vuxenskolan.

Förening bildades

När festivalen startade för fem år sedan bildades en arrangörsförening. Denna har tillsammans med ABF och Studieförbundet Vuxenskolan planerat och genomfört arrangemangen.

– Med oss har vi en mängd lokala företagare och andra som sponsrar oss på bästa sätt, säger Christian Ohlsson som ingår i kärntruppen.

Flera bidragsgivare

Arrangemanget kostar förstås en del, och bland bidragsgivarna finns Adolf Lindgrens stiftelse, leaderprojektet för ungdomspengar samt Rikskonserter och Askersunds kommun.

Ett lokalt ungdomsgäng som går i lära för att i framtiden kunna sköta arrangemang kommer i år att ta ansvar för den lilla scenen.

Som mest har festivalen lockat runt 1 000 ungdomar. Men arrangörerna har fått föra en bitter kamp med vädergudarna. Förra året regnade det och blåste så scentälten höll på att fara all världens väg. Så nu kan det bara bli bättre, konstaterar arrangörerna med hoppfulla leenden.

Mer läsning

Annons