Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tar över kaféet på Borgmästareholmen

Det blir en servering på Borgmästareholmen även denna sommar. Från och med måndag 15 juni håller de nya arrendatorerna öppet.

Annons
Kiosk. På ena gaveln kommer Marita Fält och Svempa Larsson att ha en kiosk. Foto: Veronica Svensson

Det är örebroarna Marita Fält och Svempa Larsson som håller kaféet på holmen i gång denna sommar. De bestämde sig för att arrendera innan de ens sett platsen.

– Vi läste om att det skulle stå ledigt och tyckte det var synd. När vi kom hit blev vi positivt överraskade, det är otroligt fint, säger Marita.

Till vardags säljer Marita och Svempa godis på marknader, och gillar det sociala livet som det medför. Borgmästareholmen blir deras sommarställe eftersom kaféet kommer att hållas öppet dagligen, såvida det inte är full storm.

– Mycket mer sommar än så här blir det knappt, tycker Svempa.

Dagarna innan öppning är fulla av aktivitet. På ena gaveln ska det bli kiosk, och kaféet med både inomhus- och utomhusservering görs i ordning.

Marita och Svempa arrenderar kaféet under denna säsong. Vad som händer med Borgmästareholmen framöver är dock oklart.

– Vi på förvaltningen har haft möte om framtiden, och det finns en mängd idéer. Men det är ingenting som kan genomföras till denna säsong, det finns inte medel just nu. Men det är ett fint område som vi försöker göra bra, berättar Ann-Kristin Olsson, fritidsintendent.

Sommarmiljö. Borgmästareholmen beskrivs som barnens ö. Förutom kaféet finns också lekplats, skog och stigar och en badplats. Foto: Veronica Svensson

Mer läsning

Annons