Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tog ton för barn i Nepal

Redan klockan åtta på tisdagsmorgonen spred sig skönsången över torget i Askersund. Starten hade gått för operation dagsverke med insamling till barnen i Nepal.

Annons
Sång för Nepal. Sjungande askersundsungdomar samlade in pengar. Fr vä Maja Jansson, Johanna Hasselgren, Irma Kristoffersson, Elin Andersson, Hanna Karlsson, Axel Malmberg samt Carl-Joar Karlsson.

Ingen flanör runt torgparken kunde undgå att höra och lyssna till de glatt sjungande ungdomarna från Sjöängsskolans årskurs nio i går. Härliga medryckande låtar framfördes i ett soligt vårväder.

Inte undra på att det lät vackert eftersom samtliga även tillhör Norra Vätterns musikskola, med så kända lärare som Kicki Olausson och Jennie Åbrink. Men de hade även ett allvarligt syfte med sin sång.

Den ingick som en del i årets operation dagsverke där det gällde att samla in pengar till barn i Nepal. 60 000 elever runt om i landet ställer upp för andra elever, långt bort från Sverige.

– Det är jättekul att få spela och sjunga och samtidigt kunna hjälpa andra barn, menade Askersunds-eleverna.

Vid lunchtid hade de lyckats samla in drygt 1 500 kronor. De hade även dukat upp ett bord med gott hembakt som de också sålde för den goda sakens skull.

Mer läsning

Annons